Zenato Amarone Della Valpolicella 2018
Smaakomschrijving:
De Zenato Amarone heeft een magistrale geur en smaaksensatie! Een imponerende elegante wijn met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne tonen van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, zeer indrukwekkend!
Achtergrondinformatie:
De Amarone is natuurlijk de koning van dit gebied, gemaakt van alleen de beste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant’Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.
€37,95
3 op voorraad
Land | |
---|---|
Wijnsoort | |
Druif |
GRATIS BEZORGD VANAF €75.
Binnen 3 dagen in huis
Veilig online betalen
Zenato Amarone Della Valpolicella 2018
€37,95
3 op voorraad
Land | |
---|---|
Wijnsoort | |
Druif |
Smaakomschrijving:
De Zenato Amarone heeft een magistrale geur en smaaksensatie! Een imponerende elegante wijn met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne tonen van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, zeer indrukwekkend!
Achtergrondinformatie:
De Amarone is natuurlijk de koning van dit gebied, gemaakt van alleen de beste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant’Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.